Haití, los otros terremotos en 210 años y 1460 días

Financiado o 31 / 01 / 2014
Cofinanciado!
Obtido
€ 5.120
Mínimo
€ 4.604
Óptimo
€ 6.624
131 Cofinanceiros
 • Achegando € 10

  Mención en el blog, la exposición y el libro

  Mención de la colaboración en el blog, la exposición de fotografías y el libro (electrónico e impreso)

  > 23 Cofinanceiros
 • Achegando € 15

  Mención + 1 foto impresa tamaño 13x17

  Mención en el blog, exposición y libro (electrónico e impreso) más el envío de una fotografía de la exposición impresa en papel fotográfico a tamaño 13x17

  > 16 Cofinanceiros
 • Achegando € 25

  Mención + 3 fotos impresas tamaño 13x17

  Mención en el blog, exposición y libro (electrónico e impreso) más el envío de tres fotografías de la exposición impresa en papel fotográfico a tamaño 13x17

  > 13 Cofinanceiros
 • Achegando € 35

  Libro impreso + todo lo anterior

  Envío del libro impreso, más tres fotografías de la exposición impresas en papel fotográfico a tamaño 13x17, más mención en el blog, exposición y libro (electrónico e impreso)

  > 40 Cofinanceiros
 • Achegando € 50

  2 libros impresos + todo lo anterior

  Envío de 2 ejemplares del libro impreso, más tres fotografías de la exposición impresas en papel fotográfico a tamaño 13x17, más mención en el blog, exposición y libro (electrónico e impreso)

  > 09 Cofinanceiros
 • Achegando € 75

  Chat por skype + todo lo anterior

  Mención en el blog, exposición y libro (electrónico e impreso) más el envío de tres fotografías de la exposición a tamaño 13x17 y el libro impreso, y una conversación con la autora por skype.

  > 01 Cofinanceiros
 • Achegando € 80

  Publicación artículo o reportaje para medio/newsletter

  Artículo o reportaje exclusivo para medio (impreso o internet) o newsletter (recompensa especialmente pensada para medios, organizaciones y colectivos)

  > 00 Cofinanceiros
 • Achegando € 100

  Aportación solidaria

  Mención destacada en el blog, exposición de fotografías y libro (electrónico e impreso)

  > 10 Cofinanceiros
 • Achegando € 150

  Presentación libro

  Presentación del libro en sede de organización o local del colectivo (recompensa para organizaciones y colectivos)

  > 01 Cofinanceiros
 • Achegando € 350

  Presentación libro + exposición

  Presentación del libro y exposición en sede de organización o local del colectivo (recompensa para organizaciones y colectivos)

  > 01 Cofinanceiros

Haití, els altres terratrèmols - 14 de gener de 2014, 19h, Casal Pou de la Figuera (Barcelona)

11 | 01 | 2014
Haití, els altres terratrèmols - 14 de gener de 2014, 19h, Casal Pou de la Figuera (Barcelona)

HAITÍ, els altres terratrèmols
Dimarts 14 de gener de 2014, 19h
Casal del Barri Pou de la Figuera
(c Sant Pere Més Baix 70, Barcelona Arc de Triomf L1 / Jaume I L4)

El 12 de gener de 2010 un terratrèmol va assolar Haití, deixant més de 220.000 persones mortes i prop de 3 milions de damnificats. Immediatament després del terratrèmol es va posar en marxa la maquinària de l’ajuda humanitària primer, i la reconstrucció després, tot plegat en un context de capitalisme del desastre.

A 4 anys d’aquella catàstrofe, què ha sigut d’Haití?

Parlarem del projecte “Haiti, els altres terratrèmols” (http://haitiotrosterremotos.info/), que tracta de donar resposta als “perquès” que ens poden ajudar a explicar l’empobriment d’un país com Haití, abans i després del terratrèmol.

Perquè després d’haver invertit milers de milions d’euros en la reconstrucció, el país segueix sense reconstruir? Quin és el paper dels milers d’ONG internacionals al país? Quin paper estan jugant el govern haitià, els països donants o les institucions internacionals? Perquè quan parlen de reconstrucció algunes institucions parlen de mineria, de maquiles, agroindústria o turisme de luxe? Què fa Aznar assessorant al govern Haitià? Perquè acaba de signar Espanya un acord de protecció d’inversions amb Haití? Quines empreses espanyoles han aterrat a Haití des del terratrèmol i per a què? Què fan els cascos blaus de Nacions Unides – MINUSTAH – a Haití? Quines conseqüències polítiques i socioeconòmiques té aquesta presència militar estrangera? I sobretot, què en pensa de tot això la societat civil haitiana?

Aquestes són algunes de les preguntes que es plantegen en mirar cap a Haití amb una mirada crítica que va més enllà de la superfície. I aquestes són algunes de les preguntes que intentarem començar a respondre el proper 14 de gener. A quatre anys del terratrèmol que va assolar Haití, mirarem als altres terratrèmols que segueixen espoliant i empobrint el país. Parlarem sobre la cooperació i les interferències en el desenvolupament, sobre la necessitat o no de l’ajuda d’emergència, sobre la cobertura mediàtica i el paper que juguen les ONG, no només sobre el terreny, sinó en la transmissió de coneixements sobre aquestes situacions.

Dimarts 14 de gener, 19h
Casal de Barri Pou de la Figuera
Carrer Sant Pere Més Baix, 70
http://haitiotrosterremotos.info
@ifresnillo

Comentarios

Iniciar sesión para deixar un comentario