Salvem la cala d'Aiguafreda, espai natural de la Costa Brava

Imaxe de cabeceira
Ver vídeo
Financiado o 30 / 09 / 2018
Cofinanciado!
Obtido
€ 11.790
Mínimo
€ 4.200
Óptimo
€ 7.800
144 Cofinanceiros
Canle
 • Achegando € 10

  Agradecimiento en la web (sólo para aquellos que lo soliciten expresamente)

  10 € para nosotros es un granito de arena que nos permitirá cumplir nuestro objetivo. Cualquier aportación será muy bienvenida y te haremos un agradecimiento a la web si así nos lo manifiestas (las personas que quieran permanecer en el anonimato no serán nombradas).

  > 30 Cofinanceiros
 • Achegando € 25

  Agradecimiento y postales

  Con una aportación de 25 € la gratitud hacia tu ayuda ya empieza a ser más relevante. Así que además del agradecimiento en la web (sólo para aquellas personas que lo soliciten expresamente), te enviaremos 3 postales de la campaña "Salvem Aiguafreda".
  Nota: Las recompensas sólo son válidas a nivel estatal.

  > 19 Cofinanceiros
 • Achegando € 50

  Agradecimiento, postales y una bolsa de tela

  Con el donativo de 50€, además del agradecimiento en la web (sólo para aquellas personas que lo soliciten expresamente), te mandaremos 3 postales de "Salvem Aiguafreda" y una bolsa de tela de la campaña que esperamos que te guste y la disfrutes.
  Nota: Las recompensas sólo son válidas a nivel estatal.

  > 33 Cofinanceiros
 • Achegando € 75

  Agradecimiento, postales y dos bolsas de tela

  Con un donativo de 75€ el impulso que nos das ya es enorme. A parte del agradecimiento en la web (sólo para aquellas personas que lo soliciten expresamente) te mandaremos tres postales "Salvem Aiguafreda" y dos bolsas de tela que esperemos que te gusten.
  Nota: Las recompensas sólo son válidas a nivel estatal.

  > 06 Cofinanceiros
 • Achegando € 100

  Agradecimiento enorme, postales, bolsas de tela y una novela de Josep Pla

  Una aportación de 100€ es de gran ayuda para nuestra Plataforma. Además de un agradecimiento en la web (sólo para aquellas personas que lo soliciten expresamente) más tres postales "Salvem Aiguafreda" y dos bolsas de tela de la campaña, recibirás una fantástica novela de Josep Pla (libro imprescindible en cualquier hogar).
  Nota: Las recompensas sólo son válidas a nivel estatal.

  > 10 Cofinanceiros
 • Achegando € 200

  Agradecimiento eterno, postales, bolsas de tela y un regalo sorpresa típico de la Costa Brava

  Una aportación de 200€ es un gran impulso para cumplir con nuestro objetivo. Por esta razón, además de un agradecimiento en la web (sólo para aquellas personas que lo soliciten expresamente) más 3 postales "Salvem Aiguafreda" y dos bolsas de tela de la campaña, recibirás el libro "1001 curiositats de la Costa Brava" de Jordi Arbonès, otro gran escritor de Palafrugell.
  Nota: Las recompensas sólo son válidas a nivel estatal.

  > 08 Cofinanceiros

Èxit en la roda de premsa organitzada per la Plataforma a Begur

21 | 07 | 2018

La Plataforma Salvem la cala d’Aiguafreda es mostra molt satisfeta per l’èxit de la roda de premsa organitzada el dijous, dia 19 de juliol, al Mas d’en Pinc a Begur.

En aquesta roda de premsa l’entitat va explicar els següents passos que té previstos, així com la campanya de recaptacions de fons que ha iniciat per poder fer front a les despeses administratives i judicials per aturar la modificació del pla d’ordenació urbana municipal (POUM) al sector d’Aiguafreda de Begur, que preveu finalitzar la part pendent d’una urbanització que data del 1975. La urbanització, segons la memòria del POUM (disponible aquí), afecta 70 hectàrees i preveu centenars de nous habitatges i tres hotels.

El punt central de la roda de premsa, a la que van assistir nombrosos mitjans de comunicació i veïns del municipi, va ser la presentació duta a terme per l’advocat de la Plataforma, n’Eduard de Ribot, que va explicar que aquesta modificació del POUM presenta fins a quinze irregularitats greus. “El que fa l’equip de govern és arrossegar inèrcies i tirar endavant un model clarament agressiu amb el territori”.

Actualment, la responsabilitat d’aquest projecte està en mans de l’Ajuntament de Begur, que té la possibilitat de replantejar-lo, i en cas que no ho faci, la Plataforma té la intenció d’arribar on calgui per aturar-lo. A través dels seus representants, l’entitat va recalcar que “l’especulació urbanística del municipi sembla no tenir fre i si no actuem ara per protegir el nostre patrimoni natural i cultural, en pocs anys ja no quedarà ni un metre de litoral mínimament verge a Begur”.

Alhora, membres de la Plataforma han declarat durant la roda de premsa que “ens hem començat a organitzar ara perquè la macrourbanització d’Aiguafreda afecta més de 70 hectàrees, però hi ha d’altres afectacions urbanístiques al municipi, com ara la construcció de fins a 24 noves cases a la pedrera Nova (a s’Antiga) o la construcció de fins a 50 noves cases al costat del càmping de El Masset (Sa Riera), que ens preocupen enormement”. En aquest aspecte, la Plataforma Salvem Aiguafreda no descarta emprendre més accions legals contra el plantejament urbanístic de l’Ajuntament de Begur, a part de les ja previstes amb respecte el POUM d’Aiguafreda.

Veure notícia a "TV3"; "TVE"; "El Punt Avui" o "La Vanguardia".