Desenvolupar una idea i transmetre-la a un text o mitjançant un vídeo, organitzar un pla de comunicació per a la seva difusió, crear un pressupost o utilitzar llicències lliures són aprenentatge que el crowdfunding ensenya. Això afirmen els mestres dels alumnes d’ESO que varen presentar els seus projectes d’innovació Go Drone, EyeCopter, Incubegg o Kugo a microfinançament a la plataforma Goteo.org.

 

I si fossin els professors els qui pressentin els seus projectes a crowdfunding, pot ser animats per les necessitats dels seus alumnes, pot ser per a desenvolupar allò que no poden implementar a classe per la mancança de recursos, metodologies, processos o eines. ¿Què aprendríem de les seves experiències?

 

La Fundación Goteo en aliança amb la Fundació Bofill llança la Convocatòria de matchfunding Fem Educació, ‘un espai per al micromecenatge de projectes innovadora i  emprenedors enfocats en l’àmbit de l’Educació’, que es presenta el dijous 23 de febrer, de 18:00h a 20:15h, a l'Escola dels Encants.

 

¿Quin tipus de projectes? Aquells en fase de desenvolupament que busquen recursos per ser implementats de forma pilot i que ofereixin les seves metodologies i models oberts a la comunitat educativa; iniciatives dirigides a sistematitzar processos i models reeixits ja provats anteriorment perquè puguin créixer i ser replicats en altres centres educatius; i iniciatives de models innovadors desenvolupats en altres països per ser desenvolupats localment.

 

La plataforma Goteo.org, va néixer fa més de 5 anys com a solució tecnològica i metodològica per finançar i donar visibilitat a totes aquelles iniciatives basades a compartir coneixement, informació, arxius, metodologies, programari, dades, recursos...; germen de l'economia col·laborativa que encara estava forjant. Aquesta ha estat la raó de ser i la motivació principal fins al moment de Degoteig, característica que encara avui dia segueix fent-la única respecte a la resta de plataformes de crowdfunding del món. La missió original ha estat aplicada a multitud d'àmbits i tipus de projectes, no obstant això en aquesta Convocatòria de matchfunding i en col·laboració amb la Fundació Bofill, troba l'espai idoni, còmode i natural per desenvolupar-se i expandir-se: l'Educació.