Fem Mercat Vallcarca

Imaxe de cabeceira
Ver vídeo
 • Achegando € 5

  Solidaritat Fem Mercat

  Col·labora amb una petita donació per fer possible el projecte Fem Mercat.

  > 04 Cofinanceiros
 • Achegando € 8

  Fem Esmorzar Riera!

  Col·labora i descobreix (o ret homenatge si ja els has tastat!) un dels seus magnífics entrepans, acompanyat de la seva beguda! de Bodega La Riera és un projecte laboral i cultural de l'Ateneu de Vallcarca, que recupera un espai històric omplint-lo d'activitat cooperativa, col·lectiva i solidària! Que aprofiti! (https://www.facebook.com/Bodega.Riera.Vallcarca)

  > 00 Cofinanceiros
 • Achegando € 8

  Fem Bossa! (Oferta)

  Col·labora al Fem Mercat i t'obsequiem amb una bossa de tela, que podràs reutilitzar per reduïr el consum de bosses de plàstic. Només 10 bosses disponibles a 8€, afanya't!

  > 10 Cofinanceiros
 • Achegando € 10

  Fem Bossa!

  Col·labora al Fem Mercat i t'obsequiem amb una bossa de tela, que podràs reutilitzar per reduïr el consum de bosses de plàstic

  > 11 Cofinanceiros
 • Achegando € 10

  Fem Taller!

  Col·labora al Fem Mercat i t'obsequiem amb una inscripció gratuïta a un taller que se celebrarà el dia del Fem Mercat!

  > 00 Cofinanceiros
 • Achegando € 10

  Fem Tapeig!

  Col·labora al Fem Mercat i t'obsequiem amb una cervesa artesana i una tapa a la barra del Fem Mercat!

  > 08 Cofinanceiros
 • Achegando € 10

  Fem Cuina!

  Col·labora al Fem Mercat i t'obsequiem amb una inscripció gratuïta al taller de cuina que se celebrarà el dia del Fem Mercat!

  > 02 Cofinanceiros
 • Achegando € 15

  Fem Tecomate!

  Col·labora i endu-te un magnífic pack de 4 ampolles de mate fetes artesanalment per la bonica gent de Tecomate! Són #cooperativa ben acompanyada per la família de Coòpolis, Ateneu Cooperatiu de Barcelona i Fabra i Coats, així que ja sabeu! Quan us les enviem podreu escollir si les voleu amb o sense cafeïna, també n'hi ha amb ginseng! https://www.instagram.com/tecomatebcn/ ;)

  > 01 Cofinanceiros
 • Achegando € 15

  Fem Licor!

  Col·labora al Fem Mercat i t'obsequiem amb una ampolla de licor artesà.

  > 03 Cofinanceiros
 • Achegando € 15

  Fem Salut!

  Col·labora al Fem Mercat i t'obsequiem amb un llibre sobre nutrició i salut.

  > 02 Cofinanceiros
 • Achegando € 15

  Fem receptes!

  Col·labora al Fem Mercat i t'obsequiem amb un llibre de receptes saludables firmat per l'autora.

  > 02 Cofinanceiros
 • Achegando € 18

  Fem Celler!

  Col·labora amb Fem Mercat i t'obsequierm amb una ampolla de vi ecològic del Celler Tuets. (https://www.cellertuets.com/ca/els-vins/)

  > 01 Cofinanceiros
 • Achegando € 20

  Fem Turull!

  Col·labora al Fem Mercat i t'obsequiem amb 3 inscripcions gratuïtes a tallers de l'Aula Ambiental Bosc Turull durant un any.

  > 04 Cofinanceiros
 • Achegando € 25

  Fem Vallcarca!

  Col·labora al Fem Mercat i t'obsequiem amb una ruta per descobrir els secrets del barri de l'Assemblea de Vallcarca

  > 01 Cofinanceiros
 • Achegando € 30

  Fem Txi Kung!

  Col·labora al Fem Mercat i t'obsequiem amb una inscripció gatuïta per un mes de Txi Kung a l'Antic Forn de Vallcarca

  > 00 Cofinanceiros
 • Achegando € 30

  Fem Cistella!

  T'obsequiem amb una cistella de fruites i verdures ecològiques, de proximitat i de temporada, provinents de diferents productores que participen al Fem Mercat Vallcarca! Més Fresques Que Un Enciam, Hort Gira-sol, TresQuarteres.cat i proveïdores de Les Trementinaires de Vallcarca! No et quedis sense la teva i gaudeix dels sabors naturals de la terra tot donant suport a pràctiques més justes i sostenibles. El planeta i el teu cos t’ho agraïran! 😌✊🏼

  > 04 Cofinanceiros
 • Achegando € 30

  Fem Mescladís!

  Que no et passi de llarg! Es tracta d'un 2x1 al Restaurant Mescladís de l'Orfeó Gracienc! Coneixes la iniciativa? Es tracta del projecte social Cuinant Oportunitats, que col•labora en l'acomodació i formació de persones migrades en el món de l'hostaleria. Facilita la seva inserció laboral alhora que promou una gastronomia solidària, ecològica, sostenible i responsable. Consumir de forma conscient gaudint dels diferents sabors del món també és possible, que aprofiti!

  > 06 Cofinanceiros
 • Achegando € 35

  Fem Lectura!

  Col·labora al Fem Mercat i t'obsequiem amb un pack de cervesa artesana + Quadern especial habitatge revista Opcions + Quadern especial Roba Infanil revista Opcions + exemplar actual La Directa amb suplement limitat Desobedients + revista Barri, espai de convivència (FAVB).

  > 00 Cofinanceiros
 • Achegando € 40

  Fem Esmorzar en Salut!

  T'obsequiem amb el llibre Salut entre Totes + 1 Esmorzar a La Riera + 1 Bossa FemMercat

  > 01 Cofinanceiros
 • Achegando € 40

  Fem Massatge!

  Col·labora al Fem Mercat i t'obsequiem amb un massatge ayurvèdic o Kobido a l'Antic Forn de Vallcarca

  > 02 Cofinanceiros
 • Achegando € 45

  Fem Yoga!

  Col·labora al Fem Mercat i t'obsequiem amb una inscripció gratuïta per un mes de Kundalini Ioga a l'Antic Forn de Vallcarca: http://anticforndevallcarca.blogspot.com.es

  > 00 Cofinanceiros
 • Achegando € 50

  Fem Memòria del Barri amb un Bon Pintxo!

  Col·labora al Fem Mercat i t'obsequiem amb un 1 Llibre xulíssim amb antigues fotografies del barri, confeccionat pel Grup d'Estudis d'El Coll (http://beteve.cat/fem-mercat-ecologic-vallcarca-goteo/) + 1 Pintxo Truita al Bar Lluís + 1 bossa de tela del Fem Mercat

  > 04 Cofinanceiros
 • Achegando € 50

  Fem Forn!

  Col·labora amb Fem Mercat i t'obsequiem amb 1 val de 50€ en pa a bescanviar durant tot l'any al Forn Torras! Aprofiteu l'oportunitat ;)

  > 00 Cofinanceiros
 • Achegando € 55

  Fem Vallcarca en col·lectiu!

  Col·labora al Fem Mercat i obsequiem al teu col·lectiu amb una ruta per descobrir els secrets del barri per part de l'Assemblea de Vallcarca + revista Barri, espai de convivència (FAVB) + publicació Carregades de Raons sobre l'urbanicidi al barri realitzat per aquesta i el Col·lectiu Volta:
  https://assembleadevallcarca.wordpress.com/
  https://voltaarquitectes.org/2016/02/10/carregades-de-raons/

  > 00 Cofinanceiros
 • Achegando € 60

  Fem Sant Jordi!

  Col·labora al Fem Mercat i t'obsequiem amb una bossa del Fem Mercat omplerta amb els següents llibres i publicacions: "La Garriga, una història entre fogons. Receptes que parlen d'un poble" de Marta Ruiz en col·laboració amb l'Etnogràfica, firmat per autora (http://letnografica.org/la-garriga-una-historia-fogons//) + "Cicle de salut de les dones. Una experiència d'autogestió a Sant Andreu del Palomar" de Salut entre totes (https://salutentretotxs.wordpress.com/)+ "Construcció amb canya"+ Quadern especial habitatge revista Opcions + Quadern especial Roba Infanil revista Opcions + exemplar actual La Directa amb suplement limitat Desobedients

  > 00 Cofinanceiros
 • Achegando € 65

  Fem SCEA + Fem Bossa!

  Col·labora al Fem Mercat i t'obsequiem amb una quota anual per fer-te socia de la SCEA (Societat Catalana d'Educació Ambiental) i una bossa Fem Mercat de regal!

  > 02 Cofinanceiros
 • Achegando € 70

  Fem Sequoia!

  Col·labora al Fem Mercat i t'obsequiem amb una pizza en les pizzeries nocturnes que fan els divendres, una visita guiada a aquesta cooperativa de Sant Pere de Torelló i un exemplar del joc sobre autoconstrucció Modulark:
  http://www.modulark.net/
  https://www.facebook.com/profile.php?id=100014035440560&ref=br_rs

  > 00 Cofinanceiros
 • Achegando € 75

  Fem Dibuix!

  Col·labora al Fem Mercat i t'obsequiem amb un dibuix original sobre el barri de l'artista Natxuta.
  https://www.domestika.org/es/natxuta

  > 00 Cofinanceiros
 • Achegando € 100

  Fem Cremes!

  Col·labora al Fem Mercat i t'obsequiem amb un fantàstic pack de tres productes d'Yipsophilia.com. Una crema hipernutritiva de Karité, una crema regenerativa i una llet de quinoa.

  > 01 Cofinanceiros
 • Achegando € 100

  Fem Jardí!

  Col·labora al Fem Mercat i t'obsequiem amb un 20% de descompte en servei d'arrenjament al jardí per part d'una professional del barri

  > 00 Cofinanceiros
 • Achegando € 120

  Fem Katuma! (Per a grups de consum)

  Col·labora al Fem Mercat i obsequiem al teu grup de consum amb una formació i suport de Katuma.

  > 00 Cofinanceiros

Acerca deste Proxecto

Impulsem el consum conscient a Vallcarca i recuperem l'ús de la plaça com a punt de trobada i intercanvi de sabors i sabers!

Necesidades Tarefa Mínimo Óptimo
Equip tècnic (Recursos humans).
Equip tècnic encarregat de les tasques de coordinació matchfunding i organització dels mercats. S’encarregarà de la part executiva: dinamització del grup impulsor, contacte amb l’Administració, logística i gestió de qüestions tècniques de l’organització del mercat, contacte amb les productores, producció dels materials necessaris i de la difusió de l’esdeveniment. També s'encarregarà de la dinamització i difusió de la campanya de Crowdfunding.
€ 2.800
Disseny material comunicatiu.
Disseny del material comunicatiu específic de cada edició del Fem Mercat. Disseny dels cartells, "banners" i altres materials necessaris per a la difusió a les xarxes socials i altres canals.
€ 700
Tallers i activitats complementàries durant el dia de Fem Mercat.
Cada edició del Fem Mercat comptarà amb un paquet de tallers i activitats que durant l'horari del mercat s'oferiran a tots i totes les assistents. Exemples de tallers adreçats als i les participants: reparació d'electrodomèstics, reparació de bicicletes, espai d'intercanvi de roba, taller de cuina, espai infantil, etc.
€ 1.500
Recursos humans
Recursos humans i desenvolupament d'activitats relacionats a la preparació de la segona ronda de la campanya.
€ 300
Necesidades Material Mínimo Óptimo
Compra de materials no inventariables.
Materials a la barra del mercat (inclou begudes, alimentació, estovalles i materials relacionats amb la logística de l'espai barra). Carpes, plafons...
€ 300
Compra material inventariable .
Materials de decoració i adequació dels espais del mercat i les parades (Plantes aromàtiques, teles, senyalització de les parades) Materials fungibles (cintes adhesives, plafons, post-its, retoladors...).
€ 200
Producció de material comunicatiu.
Impressió de cartells i retolació per espais i parades.
€ 700
Preparació de les recompenses.
Materials necessaris per preparar les recompenses associades a aquest projecte de crowdfundig.
€ 500
Noves recompenses
Materials necessaris per preparar les noves recompenses per a la segona reonda de la campanya.
€ 300
Compra de material
Compra de material fungible i inventariable per les futures edicions de Fem Mercat.
€ 400
Necesidades Infraestrutura Mínimo Óptimo
Costos d' infraestructura pel dia de Fem Mercat.
Lloguer/compra de materials de suport logístic (cúpula geodèsica, cadires, taules, carpes, material de cuina...).
€ 900
Infraestrctura
Adquisició de més infraestructura per les realitzacions de futures edicions de Fem Mercat (cúpula geodèsica, cadires, taules, carpes, material de cuina...).
€ 800
Total € 6.100 € 9.400
Imprescindíbel
Adicional

Información xeral

El Fem Mercat a Vallcarca és una iniciativa que proposa impulsar un mercat periòdic de productes de temporada, ecològics i de proximitat, a més d'espais on es facilitin alternatives al consum. També pretén ser un lloc de trobada per reforçar els llaços veïnals i el suport mutu.

El Fem Mercat s’entén com un espai viu d’intercanvi de sabors i sabers. On satisfer col•lectivament les necessitats d'alimentació ecològica, reparació i intercanvi de productes, coneixements, serveis... també compartir activitats lúdiques i tallers.

El Fem Mercat vol recuperar "l'anar a la plaça", com autèntic punt neuràlgic de la vida econòmica i social d'un barri: espai públic d'interrelació mitjançant valors i pràctiques de l’Economia Social i Solidària.

FEM-HO POSSIBLE!

FEM MERCAT PERDURABLE I SOSTENIBLE!

Características básicas

L’objectiu d’aquesta campanya és el d’aconseguir part del finançament per poder realitzar mercats trimestrals de manera periòdica al llarg del temps.

El Fem Mercat té lloc a la plaça del metro de Vallcarca. Està conformat per diferents espais: estands de productors/es alimentaris/es locals, punts d'intercanvi de coneixements, productes i serveis, activitats lúdiques per infants, xerrades, espai de debat veïnal i tallers relacionats amb l'alimentació, el consum responsable i les pràctiques comunitàries.

El Fem Mercat persegueix un doble objectiu.

Per una banda, es busca promoure un desenvolupament més sostenible de la ciutat, fomentant i divulgant el consum conscient.

D'altra banda, es pretén aconseguir una incidència social, promovent l’acció comunitària, millorant la cohesió al barri i les relacions de pertinença, i fomentant l’activitat comercial i cultural. D'aquesta manera s'enforteix el teixit veïnal i s'impulsa l'Economia Social i Solidària, eines útils per avançar cap a una societat més sostenible, justa i cohesionada.

fem-mercat-ass.-vallcarca-.jpg

Motivación e a quen vai dirixido o proxecto

Entenem que cal apostar per la innovació educativa i comunitària en sostenibilitat, entesa com una experiència liderada per la societat civil que busca generar alternatives de satisfacció de necessitats des d'una òptica de sostenibilitat (compartir, cooperar i participar).

El fet de dur a terme un mercat al barri de Vallcarca respon a la necessitat de recuperar l’activitat comercial i el teixit socioeconòmic d’un territori que ha vist com aquest ha anat desapareixent, a la vegada que s'ha fragmentat el teixit associatiu i la cohesió social al llarg de les darreres dècades.

El Mercat com a font de relacions socials i comercials pot ser un espai neuràlgic i de referència pel veïnat de Vallcarca i d’altres barris propers allunyats de carrers comercials, rememorant així els temps en què molta gent s’hi acostava per comprar sense necessitat de baixar a Gràcia o al centre de Barcelona.

Per altra banda, la demanda i interès d'organitzar mercats al barri ha sorgit en diverses trobades veïnals i està recollit en el Pla Popular de Vallcarca. Després de l’èxit del 1r Fem Mercat l’interès i la necessitat d'aquest espai ha quedat palesa.

A més, aquesta iniciativa, respon a la voluntat de promoure una agricultura local i de temporada, justa social i ambientalment, i un consum responsable que eviti la despesa en envasos, agroquímics i combustibles que comporten els productes d’importació. És una aposta clara per un model alternatiu de consum: conscient, ecològic, just, sostenible i de proximitat. Però no només es tracta de consumir, sinó també de participar i generar xarxes de suport comunitari, d’apoderament ciutadà que provoqui canvis en valors i estils de vida que permetin avançar cap a una ciutat més sostenible, justa i cohesionada.

Aquest projecte va dirigit a la ciutadania de Barcelona (i en especial del barri de Vallcarca) interessada en conèixer alternatives al consum i adquirir productes de proximitat, a més de fer barri.

19-fem-mercat.jpg

Experiencia previa e equipo

El 16 de setembre del 2017 es va realitzar la primera edició del Fem Mercat a Vallcarca. El mercat es va instal•lar a la plaça del metro de Vallcarca (Avinguda Vallcarca) des de les 10h del matí fins les 14.30h.
Aquesta primera edició va comptar amb els següents espais:

-Parades de mercat (productes ecològics i de proximitat)

-Espai de Participació veïnal: quin model de comerç i consum volem per al barri?

-Punt informatiu sobre el Compostatge comunitari

-Exposició crítica sobre la indústria de la moda. És possible una manera de vestir sostenible?

-La barra del mercat: begudes i menjar ecològic.

-Activitats i tallers
Restart Party. Vols aprendre a reparar els teu aparells elèctrics i electrònics? Col•lectiu Restarters Barcelona
Taller d'autoreparació de bicicletes: frens, canvis, punxades... porta la teva bicicleta! Biciosxs i Baikarka
Taller de cuina "Gastronomia salvatge".NaturaComestible
Botiga gratuïta/espai lliure d'intercanvi

La primera edició del Fem Mercat Vallcarca es va dinamitzar gràcies a l'equip tècnic de la Societat Catalana d'Educació Ambiental, entitat que gestiona l'Aula Ambiental Bosc Turull, i del grup impulsor del Fem Mercat a Vallcarca format per diversos col•lectius i entitats del barri de Vallcarca (l'AFA Montseny, la cooperativa de consum Trementinaries, el grup de consum Valldures, el col•lectiu Volta, Observatori de Vallcarca, Aula Ambiental Bosc Turull, Grup de Compostatge Comunitari del Bosc Turull).

whatsapp-image-2017-09-21-at-13.02.25.jpeg

Compromiso social

Objetivos de Desarrollo Sostenible

 • Trabajo decente y crecimiento económico

  Promover el crecimiento económico sostenido, inclusivo y sostenible, el empleo pleno y productivo y el trabajo decente para todos

 • Ciudades y comunidades sostenibles

  Lograr que las ciudades y los asentamientos humanos sean inclusivos, seguros, resilientes y sostenibles

 • Producción y consumo responsables

  Garantizar modalidades de consumo y producción sostenibles

 • Paz, justicia e instituciones sólidas

  Promover sociedades, justas, pacíficas e inclusivas