"Let's debate!" L'art del debat en anglès per a estudiants de secundària

Imaxe de cabeceira
Ver vídeo
 • Achegando € 10

  Manual (ebook)

  Seràs el primer en tenir el manual de debat en anglès! T'enviem el llibre electrònic del manual tan bon punt estigui redactat i abans del seu llançament oficial a la pàgina web.

  > 05 Cofinanceiros
 • Achegando € 25

  Manual en format paper

  T'agrada tocar i olorar el paper quan llegeixes? Aquesta és la teva oportunitat! T'enviem el manual imprès i enquadernat directament a casa teva.

  > 02 Cofinanceiros
 • Achegando € 50

  Descompte del 50% en taller de debat en anglès a un centre cívic + ebook

  Et costa escoltar un debat sense dir-hi la teva? Et donem un descompte del 50% en un taller de debat on tu seràs el protagonista. Realitzarem un curs en un centre cívic de Gràcia-Sagrada Família a Barcelona al primer trimestre del 2018 (cost estimat: 65€). A més, t'enviarem l'ebook del manual amb molts consells perquè et puguis preparar millor que els altres.

  > 03 Cofinanceiros
 • Achegando € 70

  Escull un tema que els joves debatin!

  Tens molta curiositat per saber l'opinió dels estudiants sobre un tema en concret? Amb aquesta aportació guanyes el dret a escollir un tema d'un debat de la prova pilot. T'ajudarem en la formulació i t'informarem sobre els millors arguments que han ideat els alumnes.

  > 00 Cofinanceiros
 • Achegando € 100

  Advocat del diable

  Vols aprendre a negociar en una reunió o en una entrevista de feina? Si alguna cosa hem après nosaltres fent debat és a anticipar el què vol o dirà el teu interlocutor. Fem d'advocat del diable durant 1 hora perquè et puguis preparar òptimament, en anglès o en l'idioma que vulguis. Abans d'aquesta sessió ens explicaràs la teva necessitat concreta.

  > 04 Cofinanceiros
 • Achegando € 200

  Think out of the box!

  Tens la impressió d'estar estancat en una normalitat poc dinàmica? Ens tens a disposició durant 4 hores o per ensenyar-te a pensar l'impensable o perquè nosaltres exprimim els nostres cervells per tu. Abans et consultarem per saber quina és la necessitat concreta d'innovació i com la fem encaixar al mètode de debat.

  > 01 Cofinanceiros

Acerca deste Proxecto

Prova pilot per divulgar el mètode internacional de debat escolar en anglès

Necesidades Tarefa Mínimo Óptimo
Redacció de continguts en anglès
Elaboració d'unitats didàctiques adaptades a alumnes de secundària, amb materials per a la formació del professorat.
€ 600
Il·lustració
Il·lustració professional dels continguts elaborats.
€ 200
Disseny i maquetació
Dissenyar el manual i maquetar text i imatges per aconseguir un acabat que sigui visualment adequat per a l'estudiant de secundària.
€ 250
Experimentació metodològica
La prova pilot a l'Institut Barri Besòs servirà per comprendre les necessitats dels alumnes de secundària i definir la manera més eficaç d'ensenyar-los a debatre en anglès. És una part prèvia essencial per a la creació del manual.
€ 600
Redacció tipogràfica i estilística del manual
Un últim pas per tenir un manual professional és el de la correcció ortotipogràfica i suggeriment de millores estilístiques per part d'un corrector angloparlant.
€ 400
Implementació en altres instituts
El manual didàctic sobre debat en anglès serà una eina que donarà autonomia als professors per transmetre uns coneixements als seus alumnes. Si hi ha recursos addicionals, oferirem un guiatge professional en l'aplicació del manual a d'altres centres públics.
€ 600
Fons de formació de nous entrenadors
L'impediment més gran per a formar nous entrenadors per a activitats com la present prova pilot a l'Institut Barri Besòs és la falta de recursos dels estudiants universitaris per a poder participar en torneigs internacionals. Per garantir la sostenibilitat del projecte més enllà de la prova pilot, volem crear un fons que redueixi l'impacte d'aquest impediment.
€ 600
Necesidades Infraestrutura Mínimo Óptimo
Impressió
A més a més del manual en format "ebook", imprimirem els exemplars necessaris per als cofinançadors i per a instituts o persones interessades que els vulguin adquirir.
€ 200
Comissions i costos administratius
Comissions bancàries, de Paypal i de Goteo, així com costos derivats de la gestió general.
€ 120
Dominis web i manteniment
Costos relacionats amb l'adquisició, manteniment i millora de dominis web existents i nous.
€ 300
Comissions i costos administratius
Comissions bancàries, de Paypal i Goteo, així com costos derivats de la gestió general.
€ 160
Fòrum web
Creació d'un espai web de trobada dels diferents actors (instituts, professors, pares i alumnes) involucrats en l'ensenyament del debat en anglès.
€ 700
Total € 1.970 € 4.730
Imprescindíbel
Adicional

Información xeral

Us podeu imaginar una activitat que permeti als nostres joves promoure el seu pensament crític i analític? Que els faci guanyar confiança per parlar en públic? Que, mentre es practica, els doni l'oportunitat de millorar el seu anglès parlat? Aquests són els objectius de la nostra proposta. Volem introduir a títol de prova pilot el debat en anglès a l’estil britànic a l’Institut Barri Besòs per crear eines obertes que permetin a tots els centres educatius fer aquesta activitat de manera autònoma.


Imagine an activity that allows youth to train their skills in analytical and critical thinking. An activity that, at the same time, makes them gain confidence when speaking in public. And, while they are involved in it, they also improve their capacities in spoken English. Achieving these goals is our aim with "Let's Debate!". Through the present call for funding we aim to finance a pilot project at Institut Barri Besòs in Barcelona where we introduce the international style of debate in English. On the basis of the lessons learnt from this pilot, we create an open-access guide for all educational institutions in Catalonia and Spain to introduce debate in English on their own.

Características básicas

Potser us pregunteu què és el debat a l’estil britànic i per què s'ha de fer en anglès? L'estil britànic o internacional és el format de debat acadèmic més practicat a nivell mundial amb torneigs i campionats regulars per a estudiants de secundària i universitats. En aquest format, quatre equips de dos persones defensen o rebutgen un tema proposat, independentment de la seva opinió personal, amb un temps de preparació reduït i discursos creuats de 5 minuts cadascun. Segons la nostra experiència, aquest format és ideal per practicar al màxim el pensament crític.

Creiem que dominar l’anglès és i serà una capacitat professional i personal bàsica en el futur. Al mateix temps observem que hi ha molta falta de confiança en el moment de parlar-lo, i amb el nostre projecte volem oferir una plataforma per poder guanyar aquesta confiança. Oferint un espai on la veu de cadascú té el mateix pes, els estudiants aprenen a confiar en les capacitats de raonar.

Del projecte en sortirà un manual (llibre físic i electrònic) que permetrà als professors formar els seus alumnes seguint la metodologia del debat. Es durà a terme una prova pilot a l'Institut Barri Besòs, on se n'estudiarà la implementació i els resultats de la metodologia. Amb el manual, l'activitat no dependrà d'un expert formador, sinó que podrà ser replicada a tots els centres interessats.

12240289-1634805666788387-1930779132431105506-o.jp

Motivación e a quen vai dirixido o proxecto

El projecte posa el focus en tres punts clau del desenvolupament dels joves: fomentar el pensament crític, proporcionar una plataforma per aprendre a parlar en públic i millorar l'anglès parlat. Els destinataris del projecte són totes aquelles persones que somien amb un canvi educatiu capaç de formar millors persones per la societat de demà: des de professors fins a alumnes, passant per mares i pares, i professionals que vulguin esdevenir formadors de les arts de l'oratòria i el debat.

La nostra motivació darrere del debat és conscienciar la gent de les seves capacitats i apoderar-los amb el domini d’aquestes. Farem la prova a l'Institut Barri Besoòs per diversos motius. En primer lloc, molts alumnes d’aquest institut ja parlen un altre idioma a casa però no senten necessàriament que aquest fet es valori. En segon lloc, la falta de recursos en aquest centre fa que aprendre a parlar bé anglès sovint sigui la gran assignatura pendent. Amb la nostra prova pilot volem ajudar a millorar aquestes dues coses i poder adaptar un programa a les necessitats d’aquests centres, de manera que els beneficiaris de la millora d’habilitats que aporta la metodologia del debat siguin el màxim nombre de persones possibles.

13147468-1699338107001809-6123339579798113763-o.jp

Obxectivos da campaña de crowdfunding

A curt termini, el projecte vol donar les eines als professors i instituts que ho desitgin per a poder formar els seus alumnes en el debat en anglès. A mitjà termini (i amb el projecte ja consolidat en alguns centres), les activitats i competicions entre escoles seran cada vegada més un punt de trobada d'alumnes, professors i pares. A llarg termini, l'educació dels joves en l'anglès parlat i en la capacitat de pensar críticament, ajudarà a construir una societat amb joves plurilingües amb més oportunitats laborals i amb més consciència política i pensament crític i constructiu, útil tant per a la renovació de les institucions com per al desenvolupament de les empreses.

El somni que tenim a Barcelona Debating Society és construir una xarxa que fomenti el pensament crític i permeti guanyar confiança en l'anglès per poder moure-se sense complexos per un món cada vegada més globalitzat. I creiem que aquesta xarxa ha d'anar més enllà de l'àmbit purament acadèmic. Fer aquest salt fora de la universitat és l'objectiu de "Let's Debate!".

oxford-iv-2015-4-.jpg

Experiencia previa e equipo

Qui som nosaltres? Som dos dels fundadors de Barcelona Debating Society, una associació d’estudiants nascuda el 2014 i l’única a l’Estat espanyol que es dedica a la promoció del debat en anglès exclusivament. Amb el nostre coneixement en l’àmbit universitari –hem participat en diversos torneigs i organitzat cursos amb experts i guanyadors de títols a nivell europeu i mundial– volem expandir el model a un nivell més transversal i que comprengui totes les edats per promoure els valors del debat: l’intercanvi d’opinions, l’aprenentatge entre iguals, l’empatia i la curiositat.

Barcelona Debating Society ha format a estudiants universitaris en l'art del debat i ha incentivat la participació en tornejos internacionals (p. ex., a Oxford, Viena, Maastricht o Varsòvia). L'experiència prèvia d'un dels fundadors, el Darian, es remunta al 2012, quan va iniciar-se en el debat en anglès a Rotterdam. Posteriorment, el Darian també va fundar la Swiss Debating Society a Suïssa. Actualment, l'associació compta amb un base de membres que s'han format en el debat en anglès. Gràcies a aquest fet, i amb un equip en creixement, l'associació té projectes ambiciosos que pretenen continuar promovent i expandint la pràctica del debat en anglès a la comunitat educativa del nostre país.

Un d'aquests projectes és l'organització d'un torneig universitari internacional a Barcelona el 2018 amb uns 50 equips provinents de tot Europa i el món (detalls a: http://barcelonadebating.com/open ). Amb el nostre recorregut i els projectes futurs, creiem que introduir la pràctica del debat en anglès a l'educació secundària seria molt beneficiós tant pel sistema com pels alumnes. Per això hem ideat aquest projecte.

12828321-1674319762836977-3858215252266681037-o.jp

Compromiso social

Objetivos de Desarrollo Sostenible

 • Educación de calidad

  Garantizar una educación inclusiva, equitativa y de calidad y promover oportunidades de aprendizaje durante toda la vida para todos

 • Ciudades y comunidades sostenibles

  Lograr que las ciudades y los asentamientos humanos sean inclusivos, seguros, resilientes y sostenibles

 • Paz, justicia e instituciones sólidas

  Promover sociedades, justas, pacíficas e inclusivas