"NO EM FOTIS CAP LLOSCA"

Imaxe de cabeceira
Ver vídeo
Financiado o 25 / 05 / 2023
Cofinanciado!
Obtido
€ 1.175
Mínimo
€ 930
Óptimo
€ 1.110
64 Cofinanceiros
Canle
 • Achegando € 5

  Aportació mínima individual! Gràcies!

  Et donarem 5 cendrers de butxaca + 5 tríptics.
  Sortiràs al llistat de persones col·laboradoes.

  > 08 Cofinanceiros
 • Achegando € 10

  Aportació individual. Gràcies!

  Et donarem 15 cendrers de butxaca + 20 tríptics + 1 cartell.
  Sortiràs al llistat de persones col·laboradoes.

  > 16 Cofinanceiros
 • Achegando € 25

  Campanya bàsica. Gràcies!

  Et donarem 50 cendrers de butxaca + 50 tríptics + 2 cartells per al teu local i clients + una explicació al teu local i per als teus clients de la importància de la campanya.
  Sortiràs al llistat de persones i/o locals col·laboradoes. També t'enregistrarem el dia de l'explicació al teu local, i ho pujarem a les nostres xarxes per tal de deixar clar que tu... "No vols que et fotin cap llosca!"

  > 16 Cofinanceiros
 • Achegando € 50

  Campanya al complet per a bars i locals! Gràcies!

  Et donarem 120 cendrers de butxaca + 120 tríptics + 2 cartells + una explicació al teu local i per als teus clients de la importància de la campanya. Sortiràs al llistat de persones i/o locals col·laboradoes. També t'enregistrarem el dia de l'explicació al teu local, i ho pujarem a les nostres xarxes per tal de deixar clar que tu... "No vols que et fotin cap llosca!"

  > 08 Cofinanceiros

Acerca deste Proxecto

La teva aportació és la clau!

Necesidades Material Mínimo Óptimo
Cendrers personalitzats
Aquests cendrers es donaran a les persones i locals que col·laborin amb la campanya. Són reutilitzables, es poden netejar i utilitzar moltes vegades.
€ 550
Tríptics, cartells i Roll ups
Aquest material es donarà als locals i persones perquè estiguin informades de la campanya i dels beneficis de no tirar els cartells al terra.
€ 380
Material addicional
Sobrecostos que sortiran de la campanya, i que faran que sigui més fàcil de materialitzar.
€ 180
Total € 930 € 1.110
Imprescindíbel
Adicional

Información xeral

CAMPANYA
"NO EM FOTIS CAP LLOSCA"

El Govern de les Illes Balears va decidir, el mes de febrer de l'any 2022, de mantenir la prohibició de fumar a les terrasses de bars i restaurants a l'espera de la nova llei estatal. El més de setembre del mateix any 2022 el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ratificà en una sentència la mesura de prohibició de fumar a les terrasses de bars i restaurants de les Illes Balears, considerant que no es vulnera cap principi d'igualtat o de prohibició de discriminacó cap als fumadors perquè afecta tots els consumidors per igual, sense excepcions.

Així doncs, no es pot fumar a les terrasses dels bars i restaurants d'Artà. Però s'hi fuma a un metre de distància, i moltes vegades a les mateixes taules de les terrasses, infringint d'aquesta manera la llei. La norma, que penalitza fumadors i locals, ha provocat que la majoria d'establiments no ofereixin cendrers o llocs on apagar les llosques (burilles, colillas en castellà) i molts (no tots) dels fumadors les tiren al terra, sense aturar-se a pensar en les conseqüències que això pot tenir.

Els joves de 3r d'ESO del CC Sant Salvador, dins l'assignatura de Cooperació i Serveis a la Comunitat, hem decidit d'impulsar un projecte que permeti de fer una campanya de sensibilització a la gent fumadora del poble d'Artà, i també als bars i restaurants del poble, explicant la importància de no apagar els xigarros al terra. Així, a més de fer cartells, díptics i dos Roll up, farem cendrers personals de butxaca, reutilitzables i personalitzats per donar als fumadors i als diferents bars i locals que s'hi adhereixin.

Características básicas

A partir d'una campanya de sensibilització a la ciutadania d'Artà (7000 persones), sobretot als fumadors que tiren les burilles al terra, pretenem crear consciència del mal que pot fer una burilla (llosca), i es pretén canviar l'hàbit.
Objectius:

 • Que la població fumadora no tiri les llosques al terra.
 • Que els bars i restaurants prenguin consciència.
 • Que la població en general rebutgi de veure llosques al terra.
 • Que els joves de 3r d'ESO aprenguin a treballar per a la comunitat de forma altruïsta.
 • Que els joves entenguin que la millora del poble i les campanyes contra el canvi climàtic són possibles i depenen, també, del seu grau de compromís i implicació.
 • Que Artà i el món siguin més nets i millors.
diptic-2.jpg diptic-.jpg

Motivación e a quen vai dirixido o proxecto

Ens ha duit fins aquí el fet de veure les terrasses dels bars i restaurants plens de llosques, que sovint acaben al clavagueram. Dins l'assignatura de Cooperació i Serveis a la Comunitat analitzam aspectes que es poden millorar del nostre poble, i aquest és un que ens permet de treballar i educar la població fumadora que no fa les coses bé.

Els joves de 3r d'ESO del CC Sant Salvador hem decidit d'impulsar un projecte que permeti fer una campanya de sensibilització i conscienciació a la gent fumadora del poble d'Artà. Però també als propietaris de bars i restaurants del poble, explicant-los la importància de no apagar els xigarros al terra. Així, a més de fer cartells, díptics i dos Roll up, farem cendrers de butxaca, reutilitzables i personalitzats per donar als fumadors i als diferents bars i locals que s'hi adhereixin.

2-35.jpeg img-3997.jpg cenicero-bolsillo-1.jpeg

Experiencia previa e equipo

L'equip som 15 alumnes de 3r ESO i el professor. L'experiència en crowdfunding és zero, és la primera. L'experiència en projectes de voluntariat són diversos i múltiples, desde projectes sociolingüístics, neteja de vials i platges, retirada d'excrements i projectes intergeneracionals.

Tenim el més important per tirar endavant la campanya: il·lusió i ganes de viure en un planeta que ens ha estat regalat. El volem net, el volem lliure de contaminacions, i així el volem deixar a les generacions futures.

img-6791.jpg

Compromiso social

Objetivos de Desarrollo Sostenible

 • Salud y bienestar

  Garantizar una vida sana y promover el bienestar para todos en todas las edades

 • Acción por el clima

  Adoptar medidas urgentes para combatir el cambio climático y sus efectos

 • Vida de ecosistemas terrestres

  Gestionar sosteniblemente los bosques, luchar contra la desertificación, detener e invertir la degradación de las tierras y detener la pérdida de biodiversidad